Testar ett nytt spel med min son

Jag och min son testar rymdspelet Kerbal Space Program

Min son köpte ett nytt datorspel på rean igår. Det heter Kerbal Space Program. Det går ut på att man bygger och skjuter upp raketer i rymden. Sen kan man resa till olika månar och planeter. Det verkar riktigt avancerat.

För att resa måste man beräkna omloppsbanor (se exempel på omloppsbanor här). Man behöver beräkna bränsleåtgång. Man behöver också kontrollera raketen i rymden, vid uppskjutning och vid landning. Det är mycket att tänka på.

Det finns över tio tutorials (=övningar med förklaringar). Det finns också en manual som är som en liten bok. Allting är på engelska.

Ofta är vi föräldrar oroliga för att barnen spelar för mycket. Min sons stora intresse är digitala spel. Det blir många timmar framför laptopen och xboxen. Det här är den stora fördelen. Att spela det här spelet är en intensivlektion i engelska och ger träning i matematik, geometri och fysik.

Det finns många kreativa och intressanta spel. Mitt tips är att spela lite med barnen ibland. Det gör att man får bättre koll på vad barnen gör och det finns mycket intressant att diskutera om spelen också.

Här kan du se en kort demonstration av spelet:

Och här kan du se när den svenska youtubern Figgehn spelar spelet:

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s