Samtal kring en bokhylla | Bra fraser

Några fraser du kan använda när du diskuterar böcker

Jag har varit med min familj i Berlin över helgen. Jag får se om jag skriver något mer om det sen. Min fru fick låna en lägenhet av en kompis.

Kompisen har en välfylld bokhylla. Här ger jag exempel på fraser jag skulle kunna använda om jag ville prata om böcker med kompisen (hon var inte här i helgen).

– Vad kul. Gillar du också Adichie? Jag har läst alla hennes böcker. Vilken är din favorit? Jag tycker En halv gul sol är bäst. Men Americanah är också bra. Jag undrar om hon kommer med något nytt snart.

Gillar du Ingeborg Bachman? Jag har inte läst henne. Men min bror är väldigt förtjust i henne. Jag har läst lite av Paul Celan men han är väldigt svår. Han och Bachman var aktuella i Göteborg nyligen. Det var en föreläsning om deras brevväxling.

– Har du också läst James Joyce? Jag läste den för längesen men jag vet inte om jag förstod så mycket 😅

– Är du intresserad av psykoanalys? (Freud-boken)

– Åh. Ronja! 😍. Är Astrid Lindgren populär här i Tyskland.

– Vem är den här Uwe Johnsson? Honom har jag aldrig hört talas om?

Kul. Läser du många grafiska romaner? Min fru älskar det. Persepolis är ju en fantastisk film men jag har faktiskt inte läst böckerna. Är de bra?

***

Egentligen spelar det ingen roll vilka fraser du använder. För att starta en konversation är det viktiga att hitta gemensamma nämnare. Att prata om böcker kan vara ett sätt.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s