Helg i Berlin

Helg med familjen i Berlin

Jag och min familj har förälskat oss i Berlin. Det är fjärde gången jag är här. Och tredje gången min son följer med.

Min fru jobbar med scenkonst, som regissör och performer. Förra gången vi var här gick hon en kurs. Den handlade om film och projektioner på scen. Den här gången fick hon ett stipendium för att göra research.

Min fru kom hit förra helgen. Hon har gått på massa föreställningar och utställningar. Jag och min son kom i fredags kväll. Vi har tagit det lugnt och turistat lite. På lördagen var vi på en julmarknad.

Det fanns en massa julpynt och julmat. Det känns som julen är en ännu större grej än i Sverige.

På söndagen besökte vi Berlin Zoo. Roligast var det att se flodhästarna och pandorna.

Idag gick min fru och son till några affärer. Jag fick chansen att göra det jag tycker bäst om. Jag promenerade runt i närheten av där vi bor. Jag promenerade ner längs Oranienstrasse. Jag kikade lite i en butik för tecknade serier.

Sen gick jag bara runt och tittade. Överallt ser man grafitti och gatukonst. Det är ett kaos i Berlin som jag både tycker är trevligt och avslappnande. Det känns som man bygger om överallt och på trottoarerna står kvarlämnade grejer. Det är stökigt men levande.

Jag han också med en vegetarisk burgare. De är bra på vegetarisk mat här. Nu sitter jag på en mysig bar som heter Bateau Ivre och skriver det här inlägget.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s