Mårten är trummis och vikarierar på kulturförvaltningen | Folk

Jag träffade Mårten på spårvagnen.

Jag och Mårten hade barn på samma förskola. Det var en kooperativ förskola så vi träffades ganska mycket under några år.

Mårten är musiker. Han spelar trummor. Han spelar i massa band och projekt. Vissa saker är mer mainstream, pop- och rockmusik. Men Mårten brinner för sådam musik man kan kalla frijazz, improvisationsmusik eller experimentell musik.

Nu berättade han att han har ett vikariat på kulturförvaltningen i Göteborg. Det är alltså de som delar ut pengar till Göteborgs kulturliv. Snart är vikariatet slut och han ska fortsätta om frilansmusiker.

Mårtens situation är ganska typisk för musiker och andra konstnärer. Han jobbar lite som lärare och spelar i olika sammanhang för att dra in pengar. De projekt han brinner mest för är inte så lönsamma. Men brinner man för sin konst så gör man.

Här kan du se ett liveklipp med Mårtens band Dark Horse

Här ett klipp med Hollow Ship som spelar psykedelisk rock. Klippet är från Oceanen i Göteborg.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s