Jag hjälpte en elev på sjukhuset | Kulturskillnader

Att besöka sjuka i olika kulturer

Jag följde med en somalisk elev till sjukhuset idag. Hans fru ska opereras. Han ville ha lite hjälp att förstå läkaren.

Jag känner inte hans fru. Jag var rädd att hon skulle känna sig obekväm. Men både hon och min elev verkade tycka allt är normalt.

Jag tänker att svensk kultur är annorlunda. Om jag är sjuk vill jag bara träffa folk jag känner bra. Det skulle kännas obekvämt att träffa nya människor. Jag tror många svenskar är som jag.

Det finns säkert fördelar och nackdelar med båda sätten.

Vad tänker ni om det här?

Annons

5 kommentarer på “Jag hjälpte en elev på sjukhuset | Kulturskillnader

 1. Det känns bra när någon kommer och hälsa även om ni har aldrig träffat förut. jag är också från Somalia som din elev, Tre år sedan åkte jag på besök till min familj som bor i ett annat land och de har berättat mig att en av deras granne var sjuk, jag och en vän till min familj gick tillsammans och hälsade den sjuka personen trots den personen talar ett annat språk! Jag talar somaliska (Somalia)och den sjuka personen amhariska (Etiopien).

  Gillad av 1 person

 2. Att träffa nya människor kan ibland kännas besvärligt och därför blir det ännu besvärligare att träffa nya människor när man är sjuk. Men Jag vet inte riktigt hur jag kommer att reagera i sådana situationer.
  -Masood A.

  Gillad av 1 person

  1. Jag vet inte heller hur jag själv skulle reagera. Jag märkte bara att jag och min elev hade olika normer. Jag diskuterade med hans kompis som var med också. Han tyckte det var självklart att man kommer och hälsar på och hjälper till. Det blir tråkigt för den som är sjuk och då är sällskap bra resonerade han. Men jag tycker nog själv att det är en lite privat situation där jag inte vill träffa vem som helst.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s