God Jul 2018

Jag önskar alla läsare en riktigt God Jul

Tack för det här året alla som läser bloggen. God Jul om du firar. Och hoppas du får bra avslutning på året hur som helst.

Det här året firar vi hos min frus familj. Vi har ätit jullunch och kollat på Kalle Anka. Det senare är en konstig svensk tradition som jag inte kan förklara. Jullunch med snaps och sill är grymt gott i alla fall.

När vi firar hos min familj har vi en egen tradition. Min pappa läser högt ur Granen av Tove Jansson. Det är en milt satirisk novell om julstress. Klicka på länken så kan du höra när Tove Jansson läser novellen på klingande finlandssvenska:

https://svenska.yle.fi/artikel/2011/05/27/tove-jansson-laser-ur-granen

Nu ska vi snart öppna lite julklappar. Jag skriver mer imorgon.

Jag önskar alla en riktigt God Jul!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s