En liten promenad

Vi tog en liten promenad

Vi tog ut barnen på en promenad. Vi tog bilarna och parkerade vid Hyssnad gamla kyrka.

Vi tog en stig upp i skogen. Det var mycket dimmigt.

Uppe i skogen ligger en naturlekplats med en hinderbana. Barnen lekte i den.

Vi hittade också ett rådjur som var sjukt eller skadat. Vi försökte ringa markägaren men ingen svarade. Rådjuret låg kvar fast vi gick jättenära. Vi tyckte synd om det.

Det var skönt att komma ut i naturen ett slag i alla fall. Landskapet var vackert och sagoaktigt med solen som lyste genom molnen och dimman.

2 kommentarer på “En liten promenad

 1. Hej, tack för dina texter. De är så meningsfulla och det hjälper väldigt mycket. Jag går på komvux och studerar undersjurteska utbildning. Och det är oerhört viktigt för mig att kan bra uttala svenska språket. Men samtidigt tänker jag ibland att hur kan lära mig än och bättre uttala svenska språket. Även att jag har kommit hit för tre år sedan. Men till slut hoppas jag att en dag kommer och ingen fråga mig från vilket land jag har kommit?Eller när jag har kommit till Sverige?Det är min dröm. Många tycker att det är min fantasy att svenska språket blir som min modersmål. Men det tycker jag inte. För att det finns många snälla lärare som bryr sig så mycket om Svenska språket och invandring.
  Glömde säga jag heter Amir och jag är från Afghanistan fast har vuxit up i Iran.
  Tack så hjärtlig.

  Gillad av 1 person

  1. Tack för ditt meddelande Amir. Om du letar tips på hur du kan träna uttal finns två erfarna lärare som jag känner till. Det är Olle Kjellin och Bo Thorén. Båda har skrivit böcker. Olle Kjellin har en facebookgrupp om uttal som heter Svenskt uttal.
   Lycka till med din utbildning med ditt svenska språk!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s