Julturné – Resa runt på jul

Likt många andra reser jag runt på jul

Många har sina familjer och släktingar utspridda på olika platser. Så är det för min familj också. Min fru har sin familj kvar i Jönköping. Mina föräldrar flyttade ut på landet efter att jag och min bror hade blivit vuxna.

I år firade vi jul hos min frus familj. Nu ska vi hälsa på mina föräldrar en sväng också. Familjen är viktig på jul som jag skrev tidigare.

Så nu drar vi vidare. Vi har gett bort våra julklappar och fått nya. Vi hade med oss godis och har fått nytt i present. Ibland känns julen som det mest handlar om logistik. Fast det ska bli mysigt att hälsa på mina föräldrar också.

20181227_1451089036103000699358760.jpg

Var bor din familj och dina släktingar?

***

Några ord:

turné – en resa till flera platser
en sväng –
i det här sammanhanget menar jag en kortare period
dra vidare –
 fortsätta resa, åka till nästa plats
logistik – att planera och genomföra transport av olika saker

Annons

4 kommentarer på “Julturné – Resa runt på jul

   1. Ja. Av ekonomiska anledningar reser vi till Iran max en gång om året när vi har minst 2 veckors lediga dagar. Det blir oftast på sommaren vilket är synd eftersom jag tycker om svenska sommaren och hatar iranska sommaren.
    -Masood A.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s