Att dela med sig av det man kan och gör

Att dela med sig av det man kan och gör

Jag har många bekanta i facebookgruppen Träna svenska. Det är folk jag inte känner närmare. Jag ser vad de skriver i gruppen. Med vissa har jag chattat lite.

Igår upptäckte jag att en medlem är dokumentärfilmare. Det kanske hen har berättat. Jag minns inte. Men jag visste inte att filmerna ligger öppet på nätet. Jag fick en länk av en annan kompis. Jag kollade på en film som var jättefin och jag tänkte att det var synd att personen inte delat med sig av filmerna tidigare. Jag tror många skulle uppskatta dem.

Det kan finnas skäl att man håller saker för sig själv. Så kanske det är i det här fallet. Men ibland är det blyghet som håller folk tillbaka. Internet är ett utmärkt forum att dela med sig på. Det kan hjälpa en med språket också. Du kan få en chans att interagera med fler människor. Du kan också få kontakt med nya personer.

Du kan dela, foton, texter, bilder på saker du tillverkar, filmer… vad som helst. Ett sätt är förstås att göra en blogg, ett instagramkonto eller liknande som handlar om din språkinlärning. Ett exempel är det här instagramkontot: https://www.instagram.com/ivana_pratar_svenska/

Ett annat sätt är att hitta en grupp eller forum för ditt specialintresse. Odlar du kaktusar? Hitta en svensk kaktusgrupp på facebook och lägg upp några bilder. Eller ställ frågor om kaktusar på Quora. Det finns så många forum. Ofta kan det vara lättare att få kontakt kring ett intresse än om man bara pratar om språket själv.

***

Det måste inte vara något speciellt. Idag delar jag med mig av det här. Vi köper take away-mat på den här restaurangen ibland. Det är ganska gott och ganska billigt. Köper du take away-mat ibland? Var?

20190105_1007134710245139226480173.jpg

Några ord

hålla saker för sig själv – du berättar eller visar inte något för andra

håller folk tillbaka – hindrar människor, gör att människor tvekar

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s