Låna och låna ut böcker

Jag lånade en bok av en kompis

Jag lånade en bok av en kompis igår. Man kan också säga: min kompis lånade ut en bok till mig. Två lite olika konstruktioner alltså:

  • Jag lånar boken av honom.
  • Han lånar ut boken till mig.

Om vi brukar utväxla böcker kan man säga: ”vi lånar böcker av varandra”.

Jag lånade Anna Hallbergs senaste diktsamling Chow Chow. Jag tycker att att hon är ganska svår att läsa. Jag tyckte mycket om hennes första diktbok. Sen har jag läst hennes följande böcker. Jag brukar inte förstå så mycket 😅. Men det är ändå en rolig utmaning. Vi får se hur det går med den här.

Brukar du låna eller låna ut böcker eller något annat?

Annons

8 kommentarer på “Låna och låna ut böcker

  1. Jag lånade en fransk-svensk ordbok av en av mina eleverna vem (?? vet inte hur jag måste säga här) jag undervisar franska haha. Men annars lånar jag bara barnböcker från biblioteket till mina barn. Jag lånar nästan aldrig böcker för mig, jag föredrar köpa de, även om det är dyrt…

    Gilla

  2. Jag brukar inte låna böcker av andra människor men jag lånar ofta böcker på bibblan. Jag undrar om man ska säga ”jag lånar böcker AV bibblan”.
    -Masood. A.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s