Sherlock Holmes – En brittisk karaktär som många svenskar känner till.

Sherlock Holmes som bok och film

Sherlock Holmes känner väldigt många till i Sverige. Jag vet inte hur det är i resten av världen. Han är en privatdetektiv. Han löser svåra fall som ingen annan kan lösa.  Han observerar och gör logiska slutsatser som är helt otroliga. Han har en huvudfiende som heter Moriarty. Moriarty är också ovanligt intelligent. Sherlock och Moriarty är på många sätt lika varandra fast de kämpar mot varandra. Sherlock Holmes medhjälpare Dr Watson är också känd. Han är inte lika intelligent som Sherlock och därför blir han alltid väldigt imponerad av Sherlocks intelligens.

Jag läste många av böckerna när jag var liten. Författaren heter Conan Doyle. Sen gick det en tv-serie om Sherlock Holmes på Svt när jag var liten. Nu tittar jag på en serie på Netflix med min son.* Den bygger på Sherlock Holmes men följer inte böckerna helt. Serien är moderniserad och lite skruvad ( = överdriven på ett roligt sätt). Den är bra och rolig på många sätt. Skådespelarna är bra.

Det går en Sherlock Holmes-parodi på bio nu också. Vi såg den hela familjen. Den var inte så rolig. I en parodi försöker man överdriva något för att det ska bli roligt. Det lyckades inte men några scener var lite roliga.

Jag får se om jag kan få min son att läsa böckerna någon gång också. Jag minns att det var en speciell stämning i böckerna. Jag tror jag började läsa dem när jag gick på högstadiet eller kanske gymnasiet.

Har du läst eller sett Sherlock Holmes?

Annons

2 kommentarer på “Sherlock Holmes – En brittisk karaktär som många svenskar känner till.

  1. Jag har inte läst böckerna, men sett en brittisk TV-serie som gjordes på 80-talet, när jag gick på gymnasiet. Skådespelaren som spelade Sherlock Holmes i serien hette Jeremy Brett. Jag minns att det var väldigt spännande att titta på serien.
    -Masood A.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s