Späckad långhelg i Oslo – musik, konst och kompisar.

Musik och konst i Oslo

Jag åkte till Oslo i helgen med mina två vänner Hanna och Philip. Nu sitter jag på bussen hem. Jag tog ledigt från jobbet en dag. Det var som en liten extra semester.

Vi åkte buss upp på fredag. Vi hyrde en lägenhet genom Airbnb. Första kvällen tog vi det lugnt, lagade mat och pratade.

Vi började lördagen med att gå till Oslos museum för modern konst. Det fanns mycket att titta på. Jag tyckte bland annat om konstnärerna Anselm Kiefer och Damien Hirst.

På kvällen gick vi på en konsert med den finska artisten Jaakko Eino Kalevi. Han spelar rolig och speciell pop. Ibland låter det mer som techno. Han spelar både synth och gitarr. Det var riktigt bra faktiskt.

På söndagen gick jag och Hanna till Munchmuseet. Edvard Munch är en väldigt känd norsk konstnär. På vägen passerade vi det kungliga slottet.

På Munchmuseet byggde de om. Det vara bara ett rum som var öppet. Men det var fint och intressant ändå. De jämförde Munchs original med förfalskningar av hans tavlor. Det fanns också några jättestora tavlor som han målat till offentliga byggnader. Tyvärr fick vi inte se hans mest kända tavla Skriet

På vägen hem passerade vi Brenneriveien. De har söndagsmarknad där ibland. Den här gången var marknaden stängd men det gjorde inget. Området är häftigt och vi besökte ett litet konstgalleri som hade öppet.

På kvällen gick vi på metalkonsert. Det var tre band som spelade: Wolves in the throne room från USA, At the gates från Sverige och Behemoth från Polen. Jättebra band om man gillar hård musik. Det var lite extra kul att se At the gates. Den första metalkonserten jag gick på var med dem. Jag var kanske 15 år och Tomas Lindberg som sjunger 19. Nu är vi båda medelålders gubbar 😅.

Folk på metalspelningar är alltid trevliga och sociala. Vi snackade med några glada norrmän. Alltid kul att höra norska pratas.

Vi bodde bredvid en fin bokhandel. Jag köpte en diktbok på norska. Jag har läst lite på bussen. Den är jättefin men väldigt sorglig. Den handlar om att diktjagets storebror blir psykiskt sjuk.

Nu ska det bli skönt att komma hem till familjen och vardagen.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s