Bucket list | Ord och uttryck

Bucket list – Vad vill du hinna göra innan du dör?

Bucket list är ett uttryck på engelska som svenskar också använder. Du kan höra folk säga:

  • Det finns på min bucket list.
  • Det står på min bucket list.

Din bucket list är speciella saker du vill göra innan du dör. Det är alltså en slags att-göra-lista. Typiska exempel är flyga runt jorden, tjäna en miljon eller hoppa fallskärm. Men det är förstås helt olika saker för olika människor.

Jag läste om uttrycket här. Det kommer från en amerikansk komiker. Han kallade listan ”Things to do before I kick the bucket” (saker att göra innan jag dör). Kick the bucket är ett uttryck för att dö. Det betyder bokstavligen ‘att sparka hinken’. Bucket list betyder bokstavligen ‘hinklista’.

Jag har ingen bucket list själv. Jag tänker inte så. Men jag vet andra som gör det. Hur tänker du?

Har du några saker du absolut vill hinna göra i ditt liv?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s