Fiskmåsens skrik ger hemkänsla

Hur låter hemma?

Fiskmåsarna skriker i Majorna nu på morgonen. Det låter inte särskilt vackert. Men det ger mig ändå en skön känsla. Det känns som hemma. Jag har hört fiskmåsarna skrika i Göteborg nästan hela mitt liv.

Vilka ljud ger dig hemkänsla?

Fiskmåsar och skrattmåsar

Annons

4 kommentarer på “Fiskmåsens skrik ger hemkänsla

  1. När man inte har havet som granne – utan skogen är det andra fågelsånger som ger hemkänsla. Just nu har fågelkören många röster: Talgoxe, blåmes, gärdsmyg, lövsångare, nötväcka med flera. På kvällarna är det konsert med taltrastar och rödhakar, ibland tranrop från tjärnen i närheten.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s