En skön snubbe på ljugarbänken

Jag och Lina träffade en skön snubbe

Här kommer en liten berättelse och några ord. Jag lunchade med min kompis Lina. Om du har sett den här filmen har du hört henne prata.

Vi pratade om 1a maj och vänsterns möte. Lina hade lyssnat på talen. Det pratades rätt mycket skit (=negativa ord) om sossarna (=Socialdemokraterna). Jag undrade om det kan hänga ihop med frågan om strejkrätten och Hamnarbetarnas strejk. Googla om du vill läsa mer.

Då började en äldre man bredvid oss prata. Han var en riktigt skön snubbe (en trevlig manlig person). Han berättade att han hade jobbat på kajen (=i hamnen) i 30 år. Han undrade om vi hade några frågor om hamnarbetarnas strejk. Sen började han prata politik. Han visade oss en hundra år gammal bok i ryggsäcken som handlade om den tidiga socialdemokratins historia. Han pratade om socialdemokratin idag och EU.

Han berättade också att han hade en ljugarbänk  med några kompisar. En ljugarbänk betyder ungefär en bänk där man sitter och pratar med varandra. Ibland kanske allt man inte säger är sant. Han och hans kompisar träffas en gång i veckan och pratar politik. Man kan tänka sig att diskussionens vågor går höga (= att det pratas mycket och energiskt). Jag kan inte återge allt han berättade men han var helt klart en skön typ.

Sådana små möten förgyller livet 🙂

***

Tyvärr vågade jag inte fråga om en bild. Jag känner mig obekväm med att fråga främlingar om jag får fota dem. Jag kanske kan lära mig att bli modigare.

Annons

En kommentar på “En skön snubbe på ljugarbänken

  1. Min granne som är gammal göteborgare berättade om en originell och trevlig man han mött för länge sedan – han sa att det var en riktig sköning. Det var nog en sån som man idag skulle kalla skön snubbe.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s