Födelsedagsfirande på Gyllene Prag

Vi firade en kompis på restaurangen Gyllene Prag

Gyllene Prag är en klassisk restaurang i Göteborg. De serverar tjeckisk mat, till exempel en väldigt god panerad ost. De serverar också färsk tjeckisk pilsner från en tank. God mat. Gott öl. De har legat här länge och är populära.

20190503_1707195167573175021699446.jpg

Vi brukar fira min kompis födelsedag här. Han heter Jonas och vi har känt varandra länge. De andra killarna heter Göran och Robert. Vi gissar att vi har setts i april/maj de senaste nio åren. Eller var det kanske tio. Det är kul att ses några timmar, höra vad som har hänt sen senast och ha det trevligt tillsammans. Det är en liten tradition.

Det blev kallt på Gyllene Prags uteservering och det var fullt inne. Vi gick till stället bredvid som heter Aberdeen. De serverar kinamat och har ett ”basic” utbud i baren. Vi var de enda på stället. Det blev en soft avslutning.

 

20190503_2012412294595509954945314.jpg
Jonas bakom mig, Robert mittemot och Göran vid baren.

Jonas och jag lärde känna varandra på en teaterskola. Vi jobbade med teater tillsammans också. Han fortsätter spela, regissera och skriva teater. Och jag gör som ni vet annat. Det är kul att vi håller kontakten.

***

*när ölet har ett tydligt lager av skum på toppen kallas det skumkrona

Annons

En kommentar på “Födelsedagsfirande på Gyllene Prag

  1. Det finns också en ”Aberdeen” restaurang som serverar kinesiskt mat i Stockholm. Men jag förstår inte varför den heter ”Aberdeen”, som är en skottlandsk stad 🙃

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s