Att skriva om det förflutna #1 – En sak

Det förflutna. Det som har hänt. Det som har varit.

Jag tänkte ge några enkla tips på hur man kan skriva om det förflutna. Det förlutna är dåtid. Det är saker som hände förut. Det kan hanfla om ditt liv. Det kan handla om saker som hände innan du föddes. Saker som hänt förut kan vara bra ämnen för texter och uppgifter i skolan.

Tips 1: Utgå från en sak

Utgå från betyder ungefär ‘börja med’. Mitt exempel är min första dator. Den såg ut som på bilden. Jag hade samma märke, Commodore 64. Jag hade samma joystick, Tac 2. Jag laddade mina program från en sådan kassettstation. Bilden tog jag på Göteborgs retrospelmässa igår. De hade många gamla datorer och spel där.

Jag köpte min första dator i mellanstadiet. Jag och mina kompisar spelade mycket. Vi spelade spel som Wonderboy, Bubble Bobble och Gianna Sisters. Spelen var väldigt enkla jämfört med nutidens spel. Men det var ändå något magiskt med dem. Och de var ofta riktigt svåra. Jag och min bästa kompis kunde sitta i timmar för att klara de svpraste banorna.

Jag blir lite nostalgisk när jag tänker på det. Det är kul att min son är intresserad av äldre spelkultur. Det här var fjärde gången vi gick på Retrospelsmässan tillsammans. Här står han och pratar med en programmerare som visar ett nytt spel i klassisk stil.

Jag skulle kunna berätta mer om den tiden: kompisarna, spelen, skolan och vad vi gjorde annars. Börjar du med en sak hittar du mycket annat att berätta om. Saker väcker minnena till liv

Finns det någon sak från din barndom som är viktig?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s