Att skriva om det förflutna #4 – Musik och minnen

Min första skiva, en nedlagd skivaffär och ett gammalt TV-program

Musik väcker ofta minnen. Min första idol var Bob Marley. Det började så här. Min pappa har alltid lyssnat på musik från olika delar av världen. Det fanns ett TV-program som hette Tropicopop. Programledaren hette Thomas Gylling. De spelade musik från hela världen.  Pappa brukade titta på det. Jag tittade också ibland. De spelade reggae och pappa förklarade lite om musiken och dess historia. Han hade några skivor av Bob Marley som jag började lyssna på.

Jag minns att jag hade sparat pengar. Jag ville köpa en LP-skiva. Det fanns en liten skivaffär nära där jag bodde. Jag gick dit och letade bland skivorna. Jag fastnade för en liveskiva med Bob Marley som heter Babylon by bus. Det blev min första egna skiva.

Vi åkte mycket bil på semestrarna. Då gjorde vi blandband. Alla i familjen fick välja låtar. Vi spelade in blandningen på kassett. Sen lyssnade man mycket på de låtarna i bilen. Den här låten från Babylon by bus var med på ett blandband. Om jag hör den låten eller någon annan som var med på våra blandband väcks många minnen och känslor.

Har du någon musik som väcker minnen?

***

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s