Finland vann VM-guld i ishockey

Finlands seger i hockey-VM

I söndags vann Finland guld i hockey-VM. Jag tittade på finalen. Ingen trodde att Finland skulle ta guld. På papperet hade de andra lagen mycket bättre spelare. Men Finland spelade väldigt bra som lag. De besegrade Sverige i kvarten, Ryssland i semin och Kanada i Finalen. Här kan du se målen och höra lite finska samtidigt:

***

Ett barndomsminne. Jag brukar säga att jag är finsk när jag tittar på ishockey. Min mamma är väldigt hockeyintresserad och vi hejade alltid på Finland.

Jag har ett fint minne från när jag gick i mellanstadiet. I Kanada spelades Kanada Cup. Matcherna sändes mitt i natten. Jag sov några timmar och sen väckte mamma mig. Vi tittade på matchen och sen sov jag lite till. Det var bara jag i min klass som fick se matcherna. Det kändes speciellt. Och det var en speciell stämning att gå upp mitt i natten och titta på hockey.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s