Tjuvlyssna på spårvagnen

Jag tjuvlyssnar på folk på spårvagnen

Brukar du tjuvlyssna på folk för att träna svenska? Tjuvlyssna betyder att du lyssnar utan att den andra personen vet att du lyssnar.

Jag tjuvlyssnar på en somalisk tjej som pratar i telefon på spårvagnen. Det är svårt att förstå 😅 men jag försöker. Har du också känslan att du förstår allt ena sekunden och ingenting nästa sekund?

Några liknande uttryck är:

  • Lyssna i smyg. Det betyder samma sak som tjuvlyssna.
  • Att ha långa öron. Det betyder att man försöker höra allt andra säger, att man är nyfiken.

***

Jag lyssnar bland annat på hur tjejen använder små ord som okej, jag förstår, förstår du, jag menar, vad sa du? … och släpp det syrran. Nu har jag en fras jag ska kolla med min somaliska kollega på jobbet..

Annons

En kommentar på “Tjuvlyssna på spårvagnen

  1. Jag kommer från Frankrike, franska är mitt modersmål och när jag sitter i tåget/bussen etc i Frankrike akskyr jag när människor pratar för högt med varandra eller på telefon. Men här i Sverige tycker jag om att tjuvlyssna på människor som pratar svenska, för att det är en bra sätt att öka mina kunskaper i detta språk tycker jag 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s