Firar nån nationaldagen?

Nationaldagen i Sverige

Jag hade en amerikansk kollega. Han sade att det är väldigt svenskt att inte vara nationalistisk. Jag vet inte om det stämmer. Men det passar in på mig och mina vänner. Jag känner inte någon som firar nationaldagen.

Jag kollar lite på min facebook. Jag ser inget om nationaldagen där. På Svt märker jag inte heller att det är nationaldag.

Jag vet inte varför det är så. En gissning är att vi har haft fred längr och inte behövt försvara vår nation mot fiender. I Norge, som har osjälvständighet och ockupation närmare i sin historia, är nationaldagen 17 maj en stor grej.

I Göteborg är det i alla fall firande på flera ställen. I Slottskogen blir det musik och en ceremoni för nya medborgare. För egen del åker jag till Danmark för att titta på konst.

Firar du Sveriges nationaldag? Hur firar man nationaldagen eller liknande i ditt land?

Annons

2 kommentarer på “Firar nån nationaldagen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s