Sista veckan innan semester

Sista jobbveckan

Jag ska jobba en vecka till. Sen ska jag ha semester i fyra veckor. Jag tror det blir lite semester från bloggen också. Om det inte kliar för mycket i fingrarna.

Förmodligen ska vi hålla oss i Sverige (stanna i Sverige). Elever på sfi frågar ibland: ”ingen semester?” om man inte har en resa inplanerad. För mig är det inte viktigt att resa utomlands. Sverige är fint på sommaren. Vi ska tillbringa en vecka i fjällen och vandra. Det ser jag fram emot. I övrigt blir det mindre utflykter och att bara ta det lugnt. Jag hoppas jag hinner läsa lite olika böcker också.

***

Det brukar vara mycket småprat om semestern vid den här tiden. Det kan vara bra att förbereda sig lite med vanliga frågor som

 • Ska ni resa någonstans?
 • Hur åker ni dit?
 • Hur länge stannar ni?
 • Har du varit där förut?
 • Vad ska ni göra där?
 • Och efter det?

Det är vanligt att fråga med ”ni” om du vet att personen semestrar med familjen eller andra personer. Du kan byta ”ni” mot ”du” om det passar bättre.

Nyckeln till bra samtal är att följdfrågor och att reagera. Så försök förlänga samtalet om du har möjlighet att diskutera sommaren med någon. Om du frågar lite mer kan du lära känna personen bättre och få reda på vad personen tycker om och är intresserad av.

Har du ledigt under sommaren?

Annons

En kommentar på “Sista veckan innan semester

 1. Sverige är fint på sommaren, det är riktigt.
  Vi ska resa till Sverige. Vi åker med bil och husvagn från Kiel till Göteborg.
  Vart? Mot norr.
  Dina frågor ska hjälpa mig på campingplatsen för att prata med grannar.
  Jag har fyra veckor kvar nu måste jag ligga i.
  Jag förberedar mig med dina äldre inlägg också.
  I varje inlägg kan jag upptäcka lämpliga ord och meningar. Tack så mycket för allt!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s