Ett upplysande samtal

Att bli upplyst och lära sig något nytt

Jag träffade en bekant på spårvagnen. Hon jobbar som arkitekt. Hon berättade lite om vad hon skulle göra idag. Det var faktiskt upplysande. Det vill säga att jag fick ny information. Jag lärde mig något nytt.

Ordet ”upplysande” är inte ett adjektiv per se. Det är presens particip skapat av verbet ”lysa”

… och sen började jag prata med två somaliska tjejer som satte sig bredvid mig. Jag skriver färdigt inlägget i eftermiddag 😀

Ha en bra dag!

… okej. Nu kan jag fortsätta 🙂.

En upplysning kan betyda en bit information om en fråga/ett ämne, ofta något praktiskt.

Jag tänkte berätta lite mer om vad min kompis sade. Hon är specialiserad på ljus. Hon jobbar med ljussättning av byggnader och platser. Hon berättade att miljövänliga produkter ibland har baksidor. Till exempel använder folk mycket energisnål ljussättning. Användningen ökar. De nya produkterna sparar energi. Men det skapas mycket skräp och skrot som inte är bra för miljön. Man kan tydligen se samma sak inom flera fält.

Hon berättade också att hon skulle träffa en man som forskar på fladdermöss. Fladdermössen störs av att det finns för lite mörker. Ljus kan också vara en förorening. Även människor påverkas. Att det aldrig är mörkt påverkar våra hormoner. Intressant!

… och det var kul att prata med de somaliska kvinnorna. De var duktiga på svenska så det blev inte så mycket somaliska. Men det är alltid kul att försöka prata med folk. Jag är ganska obekväm med att ta kontakt med folk jag inte känner.

Annons

En kommentar på “Ett upplysande samtal

  1. Dina inlägg är faktiskt upplysande för mig. När jag känner mig lite håglös för att lära mig svenska på morgonen jag läser ett inlägg här. Jag väntar spänt på vad du ska komma med för nya uttryck.
    Jag är alltid nyfiken. Återkommer gärna. 😊

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s