Trevande försök – Adjektiv

Att treva sig fram på ett trevande sätt

Jag vill hjälpa personer som studerar att skriva analyser. Jag vill kunna ge bra tips och förklara. Hur kan man bli bättre på att analysera något? Det är viktigt för att klara studier på högre nivåer.

Men jag tycker det är ett svårt ämne. Det är komplicerat. Det finns många olika saker att prata om.

Därför måste jag pröva mig fram. Det betyder att man testar något och ser hur det fungerar. Kanske måste man pröva många olika sätt. Ibland säger vi trial and error med ett lån från engelskan.

Vi kan också säga att vi trevar oss fram. Det betyder bokstavligen att vi känner framför oss med händerna. Till exempel om det är mörkt. Vi ser inte klart. Vi måste vara försiktiga. Då rör vi oss trevande. På samma sätt kan vi treva oss fram i språket. Hur ska jag förklara detta? Hur ska jag uttrycka min tanke. Jag är inte säker. Mitt språk trevar sig fram. Min kommunikation är trevande.

Det är ett vackert ord faktiskt 😊

Annons

7 kommentarer på “Trevande försök – Adjektiv

  1. ”Timide”, ”hésitant”, ”circonspect”, ”provisoire” kan fungera som översättningar från franskan, med inget av dessa ord är lika bra som ”trevande”, tycker jag.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s