Gemensamma refenser och en liten fb-grupp

Kultur i Sverige – en ny facebookgrupp

Jag har länge varit admin i facebookgruppen Träna svenska. Där diskuterar vi allt möjligt, både allvarligt och oseriösa saker. Men jag märkte att inlägg om kultur ofta fick lite kommentarer. Det som jag tycker är mest intressant får minst uppmärksamhet. Tråkiga frågor om skoluppgifter och grammatiska detaljer får mycket uppmärksamhet. Det är förstås naturligt. Folk vill träna på språket. Men folk vill också få nya kontakter och vänner och tyvärr…. få vänskaper har byggts över en diskussion om grammatiskt genus i svenska språket.

Jag pratar hellre med någon som jag har något gemensamt med på dålig svenska, än om något ointressant på bra svenska. Vi kallar det att ha gemensamma referenser. Om du kollade på samma barnprogram som mig när du var liten så har vi gemensamma referenser. Om vi båda är intresserade av fotboll har vi gemensamma referenser.

I alla fall. För att samla folk som är intresserade av kultur startade jag och två bekanta en ny facebookgrupp. Den heter Kultur i Sverige för nya och nyfikna. Välkommen att gå med om det låter intressant. Gruppen är lite trevande men vi är några som tipsar och kommenterar. Förhoppningsvis växer det successivt 🙂.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s