Grammatik med dansband

En bisats med Sten och Stanley

Jag har en extra grammatiklektion på tisdag eftermiddag. Idag pratade vi om bisatser med därför att. Jag försökte hitta en sång med sådana bisatser. Det blev sången Därför att med dansbandet Sten och Stanley. Titta på bilden för att se grammatiken i texten. Lyssna på låten också. (Egentligen är det inte korrekt att börja en mening med därför att. Det är bättre att skriva eftersom i början av en mening)

BLÅ TEXT = bisats

Jag upptäckte att ordet ”så” används som ett extra ord för att markera gränsen mellan bisatsen och huvudsatsen. Min kollega sade att det finns en artikel som diskuterar den här typen av ”så” mer utförligt men jag hittar den inte. Om jag hittar den ska jag länka den här också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s