Förkyld och sjukanmäld

Stannar hemma idag

Sonen har varit förkyld i flera dagar. Nu är det min tur. Jag måste ha blivit smittad. Jag bestämde mig för att stanna hemma. Att stå i klassrummet och hosta, snörvla och snyta sig är ingen hit. Jag kontaktade min chef och sjukanmälde mig.

Första dagen brukar vi ställa in lektionen. Sedan ordnar vi en vikarie eller slår ihop två grupper. Jag hoppas att jag kan gå imorgon men vi får se. Jag ska vila, dricka massa honungste och ta echinacea.

***

Det finns ett litet konstigt uttryck för att ringa och sjukanmäla sig. Det är att ”ringa sig sjuk”. Om du googlar uttrycket kan du se att en del använder det. Istället för ”jag sjukanmälde mig” kan du alltså säga ”jag ringde mig sjuk”. Det kan vara kul att förstå om du hör någon använda det.

Annons

3 kommentarer på “Förkyld och sjukanmäld

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s