Motsträvig

Motvalls

Att sträva är att försöka, anstränga sig, jobba för något. Att sträva emot är att försöka hindra något. En person som säger nej, försöker hindra och motarbeta något är motsträvig.

Ett annat ord är motvalls. Det betyder ungefär samma sak. En person som är motvalls är negativ, kritiserar förslag och vill inte samarbeta.

***

I morse kände jag mig lite motsträvig i mer allmän betydelse. Det tog emot att göra sig i ordning och komma iväg till jobbet. Vissa morgnar känns det så. Nu börjar jag komma igång i alla fall. En trevlig grej med att skriva på morgonen är att hjärnan kommer igång. Det kan vara ett tips om du tycker om att skriva. Avsätt lite tid på morgonen för att skriva på något sätt. Tränar du språk är det också ett bra sätt att värma upp huvudet innan du ska gå i skolan eller vad du nu gör för att lära dig.

Annons