Uttal som känns i hjärtat

Ett fint ögonblick på min lektion igår

Varför är det viktigt med bra uttal? Jo, för att det blir mycket behagligare att lyssna på. Ett bra uttal är lättare att förstå men det känns också mycket skönare att lyssna på. Därför har du större chans att lyckas med din kommunikation med ett bättre uttal.

Igår tränade jag och eleverna på några enkla meningar. En mening var: jag har en tid idag (ja har en tiiiid idaaaa). Vi stod upp och repeterade många gånger. Vi klappade och trampade takten. Det lät jättefint. Sedn fick alla säga en i taget och det lät svenskt. Alla! Jag tycker det är jättefint att höra ett fint flytande uttaln med rätt rytm (prosodi). Det känns varmt i hjärtat.

Uttal är en träningsfråga. Lägg tid på det. Du kommer vinna jättemycket på att ha ett bra uttal.

Här är en film där jag pratar om lyssnarvänligt uttal

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s