Att hålla på på internet

Tillbakablick

Jag gör ju lite olika saker på nätet (internet). Du som läser bloggen kanske har sett min Instagram eller Youtubekanal. Kanske till och med min musikblogg. Det började för ungefär fem år sedan.

Jag blev nyfiken på digitala verktyg på en vidareutbildning. Vi pratade om hur mobiler och datorer kan hjälpa elever på sfi.

På jobbet började jag göra korta filmer och digital diktamen för mina elever. Jag byggde enkla hemsidor där jag länkade materialet. Sedan byggde jag och min kompis hemsidan Kardia lärande. Den används fortfarande.

Ungefär samtidigt startade jag gruppen Träna Svenska på facebook. Jag tänkte mest hålla kontakt med gamla elever. Länge var gruppen liten. Idag fyller gruppen fem år och vi är över 28 000 medlemmar.

Så småningom började jag lägga ut filmer offentligt. Filmerna blev mer fria. Jag ville leka med språket och inte tänka på sfi-kursen hela tiden. Därför bytte jag namnet till Svenska med Kalle. Det blir svenska på mitt sätt för den som gillar mitt sätt.

Jag har blivit mindre intresserad av digitala verktyg och digitala metoder. Det är jättebra, javisst. Men jag är mer intresserad av internet som en förlängning av den sociala sfären och ett sätt att utbyta tankar och perspektiv. Därför har mitt fokus skiftat mer mot språkets sociala och kulturella dimensioner.

Den som är med i Träna svenska kan chatta med mig där. Jag tänkte hänga i gruppen under dagen och svara på inlägg och kommentarer.

Annons

2 kommentarer på “Att hålla på på internet

  1. jag säger det här inte att vara taskig eftersom jag tycker att du är en superbra lärare, men jag bara undrar varför du skrev ”nätet (internet)” ?

    jag tänker att nätet är ett jättevanligt ord, och det fanns andra ord som var svårare men fick inte en översättning. jag var bara nyfiken🙂

    Gillad av 1 person

    1. Det är lugnt 🙂 Jag tror inte det är självklart för alla. Jag tänker mycket på mina elever på sfi. Det finns många där som inte pluggar så aktivt och självständigt och då missar man många såna ord som är självklara för en person som är mer driven och aktiv i sitt studerande. Det var därför 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s