Undervisar på distans och hamnar i svensk tv

En sammanfattning av veckan

Förra veckan stängde regeringen alla vuxenskolor, till exempel sfi som jag jobbar på. Jag har undervisat mina elever med hjälp av telefon och dator i en vecka nu. Vi gör massa olika saker. Vi har kontakt med eleverna via chatt, röstsamtal och videosamtal. Vi gör filmer och sänder lektioner live på Youtube. Den som vill titta på våra livelektioner kan se dem här: LÄNK TILL FILMER.

Den här bloggen bygger på rutiner. Jag skriver inlägg när jag åker spårvagn till jobbet. Nu har jag jobbat hemma tisdag till fredag. Jag tog bilen till jobbet på måndag. På morgnarna har jag planerat live-lektioner. Jag får hitta nya rutiner så det blir blogg också. Det kommer nog bli lite ryckigt tills situationen blir normal igen.

En rolig grej är att jag också har gjort två live-lektioner för mina elever som lär sig läsa från början. Det har funkat bra faktiskt. Jag kommer nog fortsätta med live-lektioner på något sätt. Det är väldigt kul. Jag använder ett program som heter OBS som ger mycket frithet. Jag kan välja vad jag ska visa i sändningen och hur.

En rolig grej hände igår också. De ringde från Svt och frågade om de fick använda ett klipp från en av mina lektioner. Klippet skulle användas i ett humorprogram som heter Svenska Nyheter. Jag sade okej. Du kan se hur det blev här. Jag tycker det blev ganska kul faktiskt. Nu kommer mina kompisar säga ”Känner du dig sjuk?” när de ser mig, Här hittar du programmet: LÄNK TILL PROGRAMMET (jag är med här och precis i slutet)

Skärmklipp 2020-03-28 07.09.13

Jag pratar om hur du uttalar flera tillsammans i en mening. Exemplet är ”jag känner mig sjuk”. Det blir förstås lite roligt så här i covid19-tider om det tas ur sitt sammanhang.

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s