Karantänblogg #1

Dagbok från karantänen

Det är svårt att hålla bloggrutinen som vanligt. Jag testar det här. Det får bli en liten dagbok om dagen som varit. Som en blogg brukar vara 🙂

Jag testar en ny rolig grej. Jag kör alfaundervisning på Youtube live. Några av mina nybörjare är med och titta. Man brukar säga alfa kort när man lär folk att läsa från början. Det kan också vara att lära någon läsa på ett nytt alfabet. Jag har några elever som lär sig läsa för första gången i sitt liv. Det är speciellt. Det blir svårt att göra på distans. Men jag tycker jag har hittat en intressant idé. Jag kanske fortsätter med den efter att karantänen är slut. Kolla själv om du är intresserad:

 

Sen har det varit tusen saker. Vanlig live-lektion här och en liten grammatiklektion här. Många grejer online blir det. Men EN sak var väldig rolig och helt ny.

Jag och min fru ska hyra en ateljé tillsammans. Hon behöver en plats att arbeta konstnärligt på med röst, koreografi, film mm. Jag behöver en plats där jag kan filma och spela in ostört. Nu har vi en härlig stor ateljé. Idag flyttade vi in de första grejerna. Det betyder också att jag får jobba hemma själv imorgon. Vi har jobbat här båda två senaste en och en halv veckan. Det är mysigt men också lite krångligt.

Imorgon kör min kollega Mikael en live-lektion. Han har väldigt intressanta perspektiv på att lära sig svenska. Kolla gärna på vår kanal som du hittar här.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s