Karantänblogg #6 – Påskpyssel

Att pyssla och fixa

Att pyssla är ett roligt verb på svenska. Det betyder att göra, skapa och fixa små saker. Det kan vara att göra pynt till påsk till exempel. Måla ägg är pyssel. Att sätta fjädrar på grenar är att pyssla. Att laga godis och sätta i färgglatt papper är pyssel. Det är inte så komplicerat. Du kan göra det hemma med enklare material.

Igår hade vi påskpyssel på mitt jobb. Vi har några deltagare på det som kallas arbetsträning. Det är alltså inte sfi. De var där och pysslade. Jag och min kollega Maria gjorde en livesändning från pysslet. Du kan titta här och lyssna på ord vi använder:

Sedan åkte jag till optikern. Jag behöver skaffa mig glasögon när jag läser och jobbar med datorn. Det kallas läsglasögon och terminalglasögon. Min son följde med och hjälpte mig välja bågar. Jag har aldrig haft problem med synen så det är en ny erfarenhet.

Jag gick till Systemet och köpte lite påsköl. Sedan lämnade jag av sonen och åkte iväg till vår nya ateljé. Jag hängde lite med min fru där och sedan spelade jag in en liten film med en påskhälsning. Den kan du se här om du inte redan har sett den. Jag pratar om tre uttryck

 • ha tillförsikt
 • se tiden an
 • se ljuset i slutet av tunneln

Nu ska det bli skönt med lite extra ledigt. Det har varit mycket nytt de senaste veckorna.

GLAD PÅSK KÄRA LÄSARE!

4 kommentarer på “Karantänblogg #6 – Påskpyssel

 1. Kära Kalle!
  Jag önskar dig glad påsk!
  I Tyskland säger man „se ljuset i slutet av tunneln“😊

  Jag har tittat din video „påskpyssel“. Det var väldigt roligt.
  Vi måste stanna hemma och kan bara vara ute ensam.
  Grilla med släktingar eller vänner är förbjudet.
  Väldigt konstiga tider just nu med pandemin 😳

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s