Karantänblogg #7 – lugn förmiddag

Matlagning och David Bowie

Det blir en väldigt lugn påskafton. Vi ska hänga lite online med mina föräldrar och min brors familj. Men en familj på tre behöver inte så mycket speciell mat eller annat märkvärdigt. Jag har gjort Janssons frestelese och förberett en rödbetssallad nu på förmiddagen. Vi har målat några ägg också. Igår gjorde jag en inläggning med sill och en med morötter. Ägg, sill, potatis – det är det viktigaste på påsk.

Under tiden lärden sonen min fru att spela Keyforge. Hon försvarade den äldre generationens heder genom att vinna. Själv har jag förlorat fem partier i rad.

Jag har lyssnat på musik medan jag lagat mat. Först var det svenskt med Anna Ahnlund och Antonia Vai. Sedan har jag lyssnat på David Bowie. Jag har inte lyssnat så mycket på honom innan. Det är mer min frus domän. Men nu fick jag ett ryck. Får se hur många skivor jag hinner med. Han släppte många skivor under sin karriär.

Jag tjuvstartade lite med påsksnapsen också och sitter här och smuttar på en O.P. Anderson i spetsigt glas, ett klassiskt märke aquavit.3

Har du nån favoritlåt med David Bowie / nån favoritsnaps?

Annons

4 kommentarer på “Karantänblogg #7 – lugn förmiddag

 1. idag är det påsk i usa. jag drycker linie aquavit pga det är svårt att hitta o.p. anderson här. men linie är jättegott!

  glad påsk på dig kalle!

  Gilla

 2. Hej Kalle. Jag är ny här , men verkligen tycker om din blogg ! Jag kommer från Polen och från svenska snapsen , har jag prövat ”Absolut” men egentligen det är vodka och vet inte exakt vad är det för skillnaden mellan vodka och aquavit 😉 och när det gäller David Bowie , min favorit är ”tonight”

  Gillad av 1 person

  1. Vad trevligt att du har hittat hit och kommenterar också. Alltid kul med feedback och respons. Lyssnar på Tonight-plattan nu 😀
   Jag är också lite osäker på vad skillnaderna är mellan snaps, brännvin, vodka och akvavit. Skulle gissa att snaps alltid är kryddad men googlar nu….
   Ok. Akvavit är kryddad med minst en av kryddorna anis och kummin.
   Snaps är bara en mindre mängd sprit, kryddad eller okryddad.
   Vodka kommer ursprungligen från Polen.
   Allt detta enligt Wikipedia men det borde väl stämma i det här fallet.

   Hoppas att du har en trevlig påskhelg trots karantän osv….

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s