Karantänblogg #8 – promenad i Slottskogen

Djur och natur i Slottskogen

Jag och mina kollegor försöker ha ett tema tillsammans varje vecka. Den här veckan pratar vi om djur. Jag har tagit upp det på min Instagram också. Djur är ett bra samtalsämne. De flesta människor tycker om djur på något sätt. Om en person har husdjur tycker de oftast om att prata om dem. Det märkte jag och Maria på vår promenad i Slottskogen idag. Vi träffade några hundägare som gärna pratade lite.

Jag och Maria sände en lektion live från Slottskogen idag. Slottskogen är en park mitt i Göteborg. Där finns också inhägnader med vanliga djur. Man kan till exempel se får, getter, grisar, hjortar och älgar. När det inte är pandemi finns en speciell hage där barnen kan träffa olika djur. Den kallas Barnens Zoo och där började vår promenad. Du kan kolla på lektionen här

På eftermiddagen blev jag intervjuad av Aldona som jobbar på en språkskola som lär ut svenska i Polen. Den intervjun kommer ut på Youtube nästa vecka. Samtidigt fick jag veta att en artikel där Ania från Svenska med Humla intervjuar mig har publicerats. Jag har många följare i Polen nu. Jag måste resa dit när coronakrisen är över. Det skulle vara roligt att träffa folk där. Jag har aldrig varit i Polen.

På eftermiddagen hämtade jag mina glasögon. Jag har fått glasögon jag ska använda när jag jobbar framför datorn. Det kallas terminalglasögon på svenska. Det är ungefär som läsglasögon men anpassade till avståndet till skärmen. Så här ser jag ut just nu 🙂

Glasögonporträtt

No Filter brukar instagrammarna skriva va 😀

Kändes bra att skriva lite ikväll. Hoppas det är bra med er som läser bloggen. Pandemin bryter min rutin men jag ska försöka skriva här så ofta jag hinner.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s