Att tala naturligt – nästa live

Hur lär man sig tala naturligt?

Nästa gäst på min live är redan bestämd. Det blir Klaudia som undervisar i svenska online. Hon är ursprungligen från Polen och har själv lärt sig svenska. Hon kommer berätta om sin resa med svenskan och ge tips till andra.

Vi har redan chattat en del om hur man lär sig uttal och hur man lär sig att prata mer naturligt. Man kan också kalla det idiomatiskt. Det betyder att man använder ord och uttryck på liknande sätt som de som har svenska som modersmål. Den viktigaste nyckeln för att lära sig det är att vara uppmärksam och lyssna noga på hur modersmålstalare använder språket. Det är svårt men du kan vinna mycket på att tala mer idiomatiskt.

Nästa film kommer också ha detta som tema. Hur kan man lära sig detta?  Några nyckelord kommer vara uppmärksamhet, nyanser, få kontakt. Jag ska försöka diskutera varför det kan hjälpa dig att prata mer idiomatiskt och ge olika typer av exempel.

Jag har redan gjort en film om det här så jag får se hur jag kan utveckla det här temat. Dela gärna med dig av dina tankar 🙂

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s