Träff med bror

Jag träffade min bror igår

Det var fridfullt nere vid Göta älv igår. Jag och min bror promenerade längs älven ut till en plats mitt emot hamnen.Vi kunde se kranarna lyfta containrar och truckarna köra runt på hamnområdet. En man stod och fiskade nere vid vattnet. En annan man började prata med oss om olika saker. Han undrade vilken väg vi hade valt. Sen började han och Vilmar (min bror heter så) diskutera båtar.

Kvällen började med pizza och glass nere vid Röda Sten. Vi satt och pratade och tittade på folk som passerade. Senaste tiden har vi träffats hos mina föräldrar många gånger med våra familjer men det var längesedan vi hade tid bara vi två. Efter pizza och promenad avslutade vi kvällen på Majornas bryggeris trevliga bryggeripub. Vi testade några av deras ale och IPA och en dubbel-IPA från bryggeriet Poppels. Nasrin från Teater Sesam kom förbi och vi pratade lite om corona och hur det gick med teatern under pandemin.

Det som är kul med min bror är att vi har så många referenser tillsammans. Vi har vår egen humor och jargong som utvecklats under åren. Vi kan diskutera vänner som kommit och gått, saker som hänt och allt vi bråkat om och debatterat genom åren. Vilmar visade några bilder från familjen gamla sommarstuga som Google hade påmint honom om och vi blev nostalgiska. Ja, det var en fin kväll. Jag hoppas att det inte dröjer lika länge tills vi ses nästa gång på tu man hand.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s