Vandring på en led

Vi gick en vandringsled

Veckans tankefrö är verbet att leda. Igår gick jag på en vandringsled med familjen. En led är en markerad väg i naturen. Skyltar eller andra markeringar visar hur man ska gå från en plats till en annan. Leden leder en på rätt väg. Den visar vägen.

Det finns många vandringsleder i Sverige. Information finns till exempel på kommunernas hemsidor. Jag sökte på vandringsleder på Göteborgs stads hemsida. Där hittade jag bland annat en led som heter Pilgrimsleden. Vi valde att gå en del av den leden. Vi tog lokaltåget upp till Bohus centrum. Därifrån åkte vi buss en liten bit. Sedan gick vi söderut genom ett område som heter Vättlefjäll. Där finns många leder men det var lätt att hitta vägen. Pilgrimsleden var utmärkt med en speciell symbol.

Vi åt lunch på en fin plats vid en sjö. Först badade vi. Sedan började jag ställa upp trangiaköket. Då började det regna. Som tur var kunde vi söka skydd under ett träd. Det blev riktigt mysigt. Pulvermos och sojakorv smakar fantastiskt när man är i naturen.

Efter lunchen fortsatte vi vandringen längs leden. Själva vandringen till Angered Centrum tog tre timmar men vi tog en lång fikarast också så sammanlagt tog det 5 timmar. Det blev en härlig utflykt. När vi kom fram till Angered var vi ganska trötta.

De roliga figurerna på ängen såg vi vid ett hus strax utanför Angered.

Tycker du om att vandra i naturen?

Annons

En kommentar på “Vandring på en led

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s