Heminredning

Vi funderar på att köpa ett nytt köksbord. Vi har ställt vårt gamla bord i vardagsrummet och har just nu vårt bord från uteplatsen i köket. Det är okej men benen har börjat ruttna och gå sönder. Det finns en spricka i skivan också. Hursomhelst.

Jag tror inredning kan vara ett intressant ämne att diskutera och observera. Jag gissar att inredning säger en del om en person. Det finns också kulturella skillnader. Jag tror att svenskar ofta inreder lite mer sparsmakat och minimalistiskt. I andra länder är det vanligare med mer vidlyftig möblering (stora soffor, tunga gardiner, mer färg). Jag vet egentligen inte för jag är inte så intresserad av inredning själv men det är mitt generella intryck.

Det är förstås stor skillnad mellan olika svenska hem. Vi har till exempel ganska många IKEA-möbler blandat med gamla möbler från min frus föräldrahem. Jag gissar att en del tycker att IKEA är tråkigt och smaklöst. Du kan hitta hem där folk konsekvent har köpt dyrare märken och även de som medvetet väljer vissa designers. Sen har du de som av stil- och/eller miljöskäl noggrannt väljer second hand-möbler för att få en viss stil, kanske från en viss tidsperiod. Vi har också de som pysslar mycket själva och bygger möbler speciellt för sitt hus eller lägenhet.

Förutom det finns det ju olika stilar. Inredningen kan vara ljus, mörk, fräsch, mysig, sparsmakad, påkostad och jag vet inte allt… Det finns hur många adjektiv som helst.

Inredning hänger ihop med identitet, kultur, ekonomisk situation, personlig smak och mycket mer. Så nu är förstås frågan:

Hur inreder du och vad säger det om dig?

Annons

3 kommentarer på “Heminredning

  1. Jag har blandat dyrare grund möbler som sofforna, mattorna eller sängen med billigare saker. Och folk tycker om att klaga om Ikea, men de är väldigt bra på att komma upp med funktionella grejer med smart design. Man kan köpa kostsamma byråer till exempel, men om det finns mängder av kablar runt omkring (Ikea har bra lösningar för det), allt kommer att se ut ganska dåligt.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s