Regnpromenad

Jag gick til jobbet idag också, i regn och snöslask. Det var lite kärvt mysigt. Iskallt regn i ansiktet har sin tjusning. Jag hade gummistövlar så fötterna var varma och sköna. Värre var det med regnkläderna. De läcker tydligen vi kraftigt regn så både min tröja och mina byxor var dyblöta när jag kom fram.

Som tur var kom jag på att vi har torktumlare på jobbet. Först var det lite kallt med fuktig skjorta. Det är bra att man som lärare håller igång. Jag sitter inte stilla längre stunder under lektionerna.

Arbetsdagen var bra. Jag hade inte så många elever. På måndagar har jag mina a-elever i en grupp. Vi tränade ordkunskap och läsning och småpratade mellan varven. Trevligt och socialt. På eftermiddagen jobbade jag på kontoret och tog kontakt med vår nya administration. Jag ska ha ansvar för elevlistor och liknande saker under året. Helt okej som omväxling till det pedagogiska arbetet.

Projektet #poesi2021 fortsätter med poeten Bodil Malmsten det här året. Kolla dokumentet jag postade i ett annat inlägg om du är nyfiken på vad jag läser. Min vän Ilana och hennes kompis från Brasilien är med på tåget och förhoppningsvis blir det fler som vill läsa något tillsammans med oss. Förra veckan läste jag boken Mott av poeten Jörgen Lind tre gånger. Tredje gången var bäst. En mörk men vacker och ömsint diktsamling.

Tycker du om regnpromenader?

Annons

3 kommentarer på “Regnpromenad

 1. Jag älskar att promenera, men inte i extremväder. Jag brukade bo i södra Spanien, i Andalusien, och värmen var galen många månader om året. Den enda saken man kan göra är sitta och dricka ett öl. Och som Karin har sagt, regn är bäst när man är inomhus.

  Gilla

 2. Fint att läsa om din dag!

  Jag har överdådiga barnminnen med kraftiga regn, lekande mysterium, skogen, badad av en naturkraft. Jag är mycket nöjd med att ha min kropp badad i det våldsamma regnet, att känna mig våt, att trampa i lera, mitt hår klibbar i ansiktet, att känna mig del av stormen, att komma ihåg vad jag fortfarande inte kan komma åt, ett annat liv.

  Gillad av 1 person

 3. Iskallt regn i ansiktet har sin tjusning?
  Det menar du väl inte…
  Jag har varit ute just nu, med iskallt regn i ansiktet,
  det är inte så roligt när man har glasögon på sig 😳

  Jag tänker iskallt regn har sin tjusning om man vilar sig på soffan 😜

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s