Ny kollega

Jag är ny lagledare för sfi-lärarna på mitt jobb. En grupp lärare som samarbetar kallas ofta ett lag, ett lärarlag. Lagledaren ska ha överblick över lärarnas arbete, alla elever och det administrativa.

Därför kommer jag samarbeta med skolans administratör. Den ordinarie är tillbaka efter föräldraledighet. Hon heter Jenny och idag pratade vi på telefon första gången. Hon var trevlig och verkade både avslappnad och professionell. Vissa människor har ett sätt som gör att man direkt tycker om dem.

Ikväll påbörjade jag årets livesändningar. Jag kör onsdagar klockan 19 som tidigare. Liven blev avslappnad och spretig (handlade om olika saker). På slutet hängde några kvar och pratade om musik. Jag tror det blir ett nytt koncept att köra färdigt liven och sen bara småprata på slutet. Sändningen går att de på min YouTube om du vill kolla i efterhand.

Annons

2 kommentarer på “Ny kollega

  1. Jag tycker att det är väldigt lugnande för dina kollegor att ha någon som kan orientera och hjälpa dem i lärararbetet. Har saker förändrat mycket sedan pandemin har börjat? Var ni tvingade att anpassa till andra sätt att arbeta?

    Gillad av 1 person

    1. Väldigt mycket. En massa distansuppgifter som sedan ska ges feedback på. Nya scheman för att eleverna kommer men i små grupper. Eleverna har svårt att jobba självständigt och är mindre motiverade, saknar det sociala.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s