Att skriva

En vecka om att skriva. Kan det vara något? Jag älskar att skriva, har jag upptäckt. Den här bloggen är en anledning. Här kan jag skriva ganska fritt. Det måste inte vara konstnärligt. Det kan handla om vad som helst. Det sitter inte fast i akademiska krav. Jag behöver bara tänka på att det ska vara ganska lätt att läsa (i alla fall början av texten).

Jag tycker om att skriva direkt till någon som läser. Därför passar en blogg mig bra. Jag blir lite otålig av att skriva bara för mig själv. Jag tycker det är roligt att få respons direkt. Det är samma på Instagram och när jag gör videor. Publicera något och genast få kommentarer, det passar mig.

Att skriva för sig själv kan dock vara en frihet. Det är ett sätt att få ut tankarna och känslorna. Ibland känns det som man talar med någon fast ingen kommer att läsa det man skriver.

Att skriva akademiskt kan vara en njutning. Att så klart och tydligt som möjligt uttrycka en specifik tanke är en stimulerande utmaning.

Att skriva konstnärligt är spännande. Man vrider och vänder på orden för att de ska kännas rätt. En formulering kan kräva mycket arbete innan den känns helt rätt. Språkets detaljer kommer i fokus.

När skriver du? Hur tycker du om att skriva?

Annons

7 kommentarer på “Att skriva

 1. Jag tycker om att skriva. För några år sedan skrev jag många brev till min vän (som bor i England) och när jag var liten skrev jag med mina kusiner. Nu finns det olika andra sätt att prata eller skriva så den viljan av att skriva brev försvann. Det är synd… När jag städade mitt rum hittade jag några brev; minnena kom tillbaka 🙂 det är detsamma med foton. Enligt mig är det bättre att ha en fotoalbum istället för att titta på de på laptop.
  Jag ville också skriva en bok 😀 men mina anteckningar lämnade jag hos mina föräldrar med andra grejer från min barndom

  Gillad av 1 person

 2. Att läsa din blogg är kul. Vi kan känna att här vi kan avslappnad av och njuta – dina texter erbjuder oss att observera båda ord som temat och att titta omkring oss med nya perspektiv. Jag lär mig nya saker här som jag tar till mitt vardagliga liv och det känns härligt.

  Jag älskar att skriva också, fast på portugisiska. Jag skrev tre böcker, en av dem med dikter plus akademiska texter och tes. Gillar att skriva brev till mina vänner. Skriver dagbock för mina båda barn – dem har varsins som mamma fyller på efter den föddes. De uppskattar mycket deras dagböcker. Min 5-årig dotter har sin egen nu och även om hon kan inte skriva, hon låtsas så och jag smälter.

  Gillad av 1 person

 3. Jag brände upp mina dagböcker för länge sedan, innan någon kunde läsa dem. Jag ville inte någon att läsa dem. Jag aldrig läste dem. Jag ångrar det att jag har dem inte längre. Jag skulle vilja använder dem att påminna mig om förgångna dagar.

  Gillad av 1 person

  1. Gael,

   Tack för att du delade din berättelse med oss. Kanske du kunde börja att skriva en ny dagbok – och känslor som motiverade dig då för att brinna vad du skrev förrut kan vara där som inspiration, minne…

   Gillad av 1 person

 4. Jag tror att skriva texter det är svårt. Jag kan inte ens skriva en bra text på min modersmål.
  Å jag försökte många gånger skriva en dagbok men det kommer ingenstans.

  Kanske, har du några bra råd att utveckla sitt skrivande.? ☺️

  Gilla

  1. Jag blev nyfiken att läsa din dagbok som kom ”ingenstans”. Kanske dagböckerna är så bra precis för det – inget mål behvös, bara mötet med dina känslor med ord, fritt, som en dialog med dig själv är värd. Försök igen och berätta sen om du vill!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s