Att vara positiv

Att lära sig ett språk tar tid. Måbga gånger är det jobbigt. Jag pratar med mina elever om det. Jag säger till dem: – Försök lämna klassrummet med en positiv känsla. Tänk på något du lärde dig. Tänk på något du vågade. Tänk på något roligt som hände.

– Om du säger till dig själv ”jag kan inte” eller ”jag glömmer allt” eller ”det är så svårt” så blir det tungt och du blir trött. Leta efter små framsteg och saker som känns bra.

Jag känner mig nöjd med att jag stannade kvar efter lektionen och peppade några av mina elever. Det kändes fint att bekräfta deras framgångar och samtidigt prata lite informellt om olika saker.

Berätta om något du är nöjd med idag!

Annons

4 kommentarer på “Att vara positiv

 1. Hej!
  Jag tror att sfi är svart för dem har inga bakgrund och äldre, eftersom de har inga teknik och strateger för att lära sig ett nytt språk,men dem endå kämpar.
  Tack för dina vänliga känslor och älda omtanke för flyktingar.
  Mvh
  Läsaren på busen

  Gillad av 1 person

 2. Idag i Polen var så varmt att jag kännde att jag fick en ny kraft och mycket positiv energi. Mina bekymmer försvann eller kanske blev mindre viktiga. Jag uppskattade det jag har och kännde att allt är möjligt. Jag skulle vilja känna så där hela tiden

  Gillad av 1 person

 3. Jag tror att det är vanligt att det går upp och ner med känslorna med språkinlärningen. Det är så jobbigt när man inte får fram orden snabbt och inte kan säga klart vad man tänker. Samtidigt fungerar det som en liten piska: det här måste jag verkligen försöka ta reda på hur man säger rätt. Och sen när man någon gång lyckas, blir man så nöjd 😄 och glad innerst inne. Så klart – en positiv och berömmande lärare är mer än guld värd!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s