Att förkovra sig

Att förkovra sig betyder att lära sig mer om något. Det kan både betyda att skaffa sig mer kunskap eller att utveckla nya färdigheter. Det är ett vackert ord tycker jag. Det låter lite gammaldags och man riktigt känner att det är något bra att [fökåååååvra säj].

Jag vill förkovra mig inom uttalsträning, utveckling av hörförståelse och hur det hänger ihop med minne och kognition. Kognition kallas allt som har med tänkande att göra, till exempel hur språket organiseras i hjärnan. Det är spännande tycker jag.

Uttalsgruppen som jag har startat på WhatsApp och Telegram blir ett sätt att experimentera. Jag kan testa olika sätt att lära ut uttal och få en känsla för vad som hjälper folk. Sedan skulle jag gärna lära mig mer om teorin också.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s