illbatting

Tittade du på min live i onsdags? Då såg du Jasmina och Jibril i början. Jibril har lärt sig gå och springer runt och busar. Han vill ta och undersöka allt han hittar.

Nästa vecka ska jag passa honom. ”Om det inte blir för mycket besvär”, sa Jasmina. ”Det är klart jag vill passa på att hänga med en sån liten illbatting”, svarade jag.

Illbatting betyder ungefär vild och busig unge, fast normalt på ett kärleksfullt sett. SAOL förklarar adjektivet illbattig som något negativt. Jag har aldrig hört det användas så. Jag tror ordet är ganska gammaldags så kanske den ursprungliga användningen är negativt värdeladdad.

Känner du något busigt barn?

Annons

En kommentar på “illbatting

  1. Jag tittade på din live men ett par dagar senare. Det var roligt i början och det var kul att se din stor leende. Jag har två busiga barn själv men de är inte så lite längre. Min son är 23 år och min dotter är 21.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s