Arkiv

Arkiv är en samling av dokument, bilder inspelningar eller filmer. Vissa arkiv är spännande, till exempel ett arkiv med kärleksbrev. I andra arkiv hittar man nationella prov på sfi.

Sfi är ju svenska för invandrare och nationella provet är det prov alla måste göra i slutet av kursen. Det förkortas ofta NP. Alla nationella prov måste sparas. De måste arkiveras. På mitt jobb har vi ett stort skåp av metall. Skåpet öppnas med en stor nyckel. Där finns alla våra NP. Det är vårt arkiv.

Idag ska jag och Ann-Kristine organisera arkivet. Vissa prov är gamla och kan kastas. Vi ska göra plats för nya prov. En lagom hjärndöd uppgift för årets första fredag på jobbet. (hjärndöd används ibland som uttryck för en aktivitet som inte kräver någon tankeverksamhet).

Vad har du att berätta om arkiv?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s