Alldeles för långt

Igår var jag på operan i Göteborg. Min fru jobbar med en föreställning där. Hon är publikvärd. Föreställningen är en dansföreställning med Göteborgsoperans danskompani. Det var genrep igår. Idag är det premiär.

Publiken började med att gå runt i operans byggnad i små grupper. Varje grupp hade sin egen tid. Man fick gå till operans källare, under scenen, på scenen och många långa korridorer. På olika ställen stod dansare som framförde scener och koreografier.

När promenaden var slut var det paus. Sedan började andra akten. Den var på operans stora scen. Det var mer typisk modern dans med solon, duetter och gruppkoreografi. Den delen var en timme men kändes som två. Min son var med och hans kommentar var: ”dansarna var jätteduktiga men det var alldeles för långt”.

Jag tänkte ungefär samma. Föreställningen kändes lång och blev repetitiv efter ett tag. Men det fanns vissa partier som var väldigt fina och fängslande. Generellt är modern dans den konstform som jag har svårast att ta till mig. Jag gillar abstrakt bildkonst och dikter som inte betyder någonting men dans är en utmaning. Jag tycker många koreografier känns likartade. Det är ändå alltid spännande att uppleva konst.

Uppskattar du att se på dans?

Annons

En kommentar på “Alldeles för långt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s