Periodkort

En period är en avgränsad tid. 3 veckor är en period. Januari till mars är en period. På kollektivtrafiken i Göteborg kan du köpa biljetter för olika perioder. Du kan köpa biljett för en månad, tre månader och ett år. Om du köper biljett för en längre period får du rabatt. Varje resa blir lite billigare. En biljett för en resa kallas enkelbiljett och det är det dyraste alternativet.

Formellt är namnet periodbiljett men det är också vanligt att säga månadskort och årskort. Det finns kvar från när periodbiljetterna faktiskt var ett kort som man hade i plånboken. Nu har nästan alla biljetten i mobiltelefonen.

Är det samma system där du bor?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s