Att söka skydd

Bilden är tagen på Järntorget i Göteborg. Duvorna söker skydd från regnet under ett litet tak. När jag stannade för att ta bilden kom några ut. De hoppades att jag hade mat till dem.

Människor söker också skydd av olika skäl. Vi söker skydd från regnet och kölden och ibland från krig och förtryck. En person som söker skydd från stora problem och faror kallas skyddssökande. När vi söker skydd i ett annat land kallas det asyl och personen som söker skydd kallas asylsökande. Jag gissar att några som läser den här bloggen är asylsökande. Jag träffar många asylsökande i mitt arbete som sfi-lärare.

Hur vi ska hjälpa människor som söker asyl är en stor och komplicerad politisk fråga på både nationell och global nivå. Människors rätt att söka asyl kallas asylrätt. Jag

Har du erfarenhet av asylfrågor?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s