En vacker bil

Grammatisk kommentar: titeln är en nominalfras. En är obestämd artikel. Vacker är ett adjektiv och fungerar som attribut i frasen. Ett attribut beskriver substantivet i en nominalfras. Adjektiv placeras framför substantivet i nominalfraser.

Nåväl. Jag är inte speciellt intresserad av bilar. De är praktiska men också ett stort miljöproblem. Vi hyr bil på sommaren ibland. Jag minns aldrig vilket märke det är på bilen. Det känns oviktigt. När folk diskuterar bilar har jag absolut ingenting att säga.

Men bilen på bilden tycker jag är vacker. Moderna bilar kan också vara vackra men speciellt drabbar det mig med gamla bilar. Det är något med designen och det skimmer av nostalgi som vilar över en äldre bil. Den berättar en berättelse om sorglöshet, frihet och flärd. Mest fantasier förstås men jag tror många kan känna igen sig i att äldre föremål kan väcka tankar och känslor.

När jag fotograferade kom ägaren till bilen bakom:

– Den var fin ja!

– Ja, vilken skönhet.

Möter du det förflutna i din vardag på något sätt.?

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s